Zoveel meer dan e-mail marketing

Genereer ook printklare PDF-documenten met adresetiketten of gepersonaliseerde brieven voor mailings per post, verstuur SMS, verwerk inschrijvingen voor events, geavanceerde database mogelijkheden...
SOLID Mailings - laptop

Contacten database met geavanceerde mogelijkheden

De contacten database voorziet in uitgebreide mogelijkheden voor zowel beheer als segmentatie. De meest gangbare velden zoals naam, e-mailadres, telefoonnummer, postadres… zijn uiteraard standaard voorzien. Bijkomend kunnen ook extra velden in gebruik worden genomen voor bijvoorbeeld taal, lidnummer, graad, functie…

Contacten kunnen worden ingedeeld in groepen, en daarbij kunnen zij gerust ook tot meerdere groepen behoren. Bij verzenden van een mailing naar meerdere groepen, ontvangen contacten die tot meerdere groepen behoren slechts één keer de e-mail of sms, of worden zij slechts één keer opgenomen in het printklaar PDF-document met adresetiketten of gepersonaliseerde brieven.

Segmentatie kan op basis van groepen of op basis van extra velden in de database die optioneel in gebruik werden genomen. Voorzie bijvoorbeeld een veld ‘taal’ en gebruik waarden als ‘nl’, ‘fr’, ‘en’… Op het moment van verzenden worden alle ingevulde en geheel zelf gekozen waarden voor veld ‘taal’ opgelijst om er één of meerdere van te kunnen aanvinken. Segmentatie kan m.a.w. op basis van een combinatie van enerzijds één of meerdere groepen en anderzijds de waarden ingevuld in één of meerdere eigen velden, aangevuld met segmentatie op basis van gender en betaalstatus.

Contacten importeren kan via een CSV-bestand met optioneel heel wat automatische invoercontroles om dubbele records te vermijden. Indien de database toch dubbele records blijkt te bevatten omdat invoercontroles bewust of onbewust niet altijd werden gebruikt, dan kunnen deze dubbele records alsnog eenvoudig worden verwijderd.

Contacten exporteren kan per groep of m.b.v. de export wizard die meer uitgebreide segmentatie mogelijkheden voorziet.

Daarnaast kunnen contacten van de ene groep worden gekopieerd naar een andere groep, kunnen contacten van de ene groep worden verwijderd uit een andere groep of kan de doorsnede van 2 groepen worden bepaald om die toe te voegen aan een 3de groep.

Een e-mail historiek per contact toont de verzonden e-mails met daarbij de genomen actie zoals geopend, doorgeklikt, uitgeschreven of bounced.

Genereer printklare PDF-documenten met gepersonaliseerde brieven

En dat in slechts enkele kliks, dus aanzienlijk eenvoudiger dan een klassieke mail-merge. Een logo of briefhoofd, de afzendergegevens en/of een ingescande handtekening kunnen indien gewenst eenvoudig worden geïntegreerd. Naam en adres van de bestemmeling komen automatisch op de juiste plaats om zichtbaar te zijn in het venster van een C5/6 (US) envelop met venster rechts. De aanspreking kan worden gepersonaliseerd. Bijkomende personalisatie doorheen de tekst is mogelijk m.b.v. variabelen.

Per duizend brieven wordt een apart PDF-document aangemaakt, dus SOLID Mailings is ook prima bruikbaar voor (heel) grote post mailings.

Ideaal om als vereniging gepersonaliseerde brieven te maken voor bijvoorbeeld de jaarlijkse betalingsuitnodiging van het lidgeld, een betalingsherinnering, een uitnodiging voor een event…

Ook te combineren met het versturen van e-mails. Communiceer bijvoorbeeld maximaal via e-mail in functie van efficiëntie en om kosten te besparen, en verstuur een brief naar enkel de contacten waarvan u nog niet over een e-mailadres beschikt. Al dan niet aangevuld met de contacten waarvan u wél over een e-mailadres beschikt, maar deze niet meer per mail kan of mag aanschrijven wegens eerdere bounces of uitgeschreven.

Unieke en geavanceerde mogelijkheden

In functie van een efficiënte verzending en betrouwbare aflevering van e-mails zijn tal van unieke en geavanceerde mogelijkheden voorzien.

En verder...

Ook alle standaard mogelijkheden die u mag verwachten van een e-mail marketing platform zijn uiteraard  voorzien; het geautomatiseerd verwerken van double opt-in inschrijvingen, uitschrijvingen en bounces, de mogelijkheid voor aangeschreven contacten om zelf hun gegevens en voorkeuren aan te passen, uitgebreide tracking en statistieken, een uitgestelde verzending, een verjaardagsfunctie, het versturen van vervolgmailings naar enkel de contacten die bijvoorbeeld een eerdere mailing wél – of juist niet – hebben geopend, een API voor het eenvoudig koppelen van formulieren op een website…

Het opmaken van e-mail nieuwsbrieven met vooraf gedefinieerde blokken is erg gebruiksvriendelijk en biedt bijvoorbeeld de unieke mogelijkheid om te linken naar meer info zonder eerst manueel een landingspagina te moeten voorzien. Het opmaken van de eigenlijke teksten en titels beperkt zich in principe tot het schrijven of copy/pasten van tekst zonder enige opmaak. De opmaak wordt automatisch toegevoegd door eenvoudig één van de vooraf gedefinieerde stijlen te selecteren voor de volledige nieuwsbrief.

Een stijl bevat bijvoorbeeld het gekozen lettertype, de tekstgrootte, de regelhoogte, de kleur, de uitlijning… voor zowel de tekst als de verschillende titels, links… Daarnaast kunnen per stijl ook een aantal kleuren worden gedefinieerd om deze bij de opmaak van een nieuwsbrief eenvoudig te kunnen selecteren als achtergrondkleur of als afwijkende kleur voor titels, links…

SOLID Mailings ook geschikt voor uw noden?

Aarzel a.u.b. niet om geheel vrijblijvend contact op te nemen. We luisteren graag naar uw noden en wensen, en denken met u mee om in te schatten wat we ongetwijfeld voor u kunnen betekenen.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Waarom SOLID Mailings?